C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 14/04/2021
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

LES VEUS DE LA REPÚBLICA. Què volem dir quan diem “república”?

INSCRIU-T'HI AQUÍ (aquesta xerrada s'emetrà en directe pel canal de Youtube de la Casa Orlandai, sense possibilitat de participar-hi de veu)

Activitat presencial (pot variar en funció de la normativa vigent)

Hi ha moltes repúbliques que no són repúbliques. Perquè república és més que absència de monarquia. República vol dir garantia política de les bases materials i simbòliques d’una existència lliure, lluny de despotismes i submissions de qualsevol mena. Viure en república equival a crear i gestionar col·lectivament una “res publica”, una “cosa pública” des d’on puguem fer circular vides dignes de ser viscudes. Podem tenir la gosadia d’atrevir-nos-hi?

 

Amb David Casassas, professor de Teoria social i política a la Universitat de Barcelona. Des de fa anys fa recerca sobre l’economia política de la democràcia, la tradició republicana i la proposta de renda bàsica de ciutadania.

Carme Porta, feminista i exdiputada. De 2006 a 2011 va ser secretària de Polítiques familiars i Drets de la Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Ha participat en projectes audiovisuals i cinematogràfics.

 

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Dimecres, a les 19 h
Entrada gratuïta (cal inscripció prèvia)

Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

 

Totes les sessions:

14 d'abril: Què volem dir quan diem “república”?

12 de maig: Les Veus literàries: La hija única, de Guadalupe Nettel

9 de juny: Les fronteres de la prostitució

Comentaris

comments