C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Gestió ciutadana

Què és la gestió ciutadana?

La gestió ciutadana, o cívica, és una fórmula de gestió específica d’un equipament de titularitat municipal o d’un projecte d’intervenció acordada entre l’Ajuntament de Barcelona i el teixit associatiu del territori objecte de la intervenció, per la qual una entitat es fa càrrec de la gestió d’un equipament i/o projecte d’interès general. Aquest acord pot venir motivat per determinades circumstàncies, i estar decidit en funció dels interessos d’ambdues bandes.

A la ciutat de Barcelona hi ha diferents exemples d'equipament gestionats de manera pública. Són els casos, per exemple, de l'Ateneu de Nou Barris, l'Ateneu Harmonia de Sant Andreu, La Farinera en el Clot i, evidentment, de la Casa Orlandai gestionat en aquest cas per l'Associació Cultural Casa Orlandai.

Creiem que cada cop és més necessària la gestió ciutadana d'aquests tipus de serveis ja que ens permet com a veïns i veïnes dels nostres barris participar en el disseny i gestió entre totes el model de barri i ciutat que volem.

Plataforma de gestió ciutadana

La Plataforma de Gestió Ciutadana, som un grup d’entitats que gestionem o volem gestionar, equipaments públics, des del teixit social del territori. Aquest model no és nou a la ciutat, en alguns casos ja tenim experiència de diverses dècades, en d’altres, acabem de començar, però ara ens hem agrupat sota aquesta plataforma per tal de:

- Compartir les millors pràctiques
- Definir el que entenem com a gestió ciutadana
- Posar en valor aquest tipus de gestió front d’altres
- Donar visibilitat a aquesta realitat

Document Plataforma de Gestió Ciutadana

Descarrega (PDF, 2.1MB)

Les entitats que hem promogut aquest procés i membres de la Plataforma de Gestió Ciutadana, entre les que es troba l'Associació Cultural Casa Orlandai, presentem el nou manifest signat amb l’Ajuntament de Barcelona per avançar en la concreció d’un marc normatiu que faciliti la gestió cívica a nivell de ciutat.