C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 09/06/2021
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

LES VEUS DE LA REPÚBLICA. Les fronteres de la prostitució

INSCRIU-T'HI AQUÍ

Més enllà d’un intercanvi de serveis sexuals per diners, la prostitució implica uns 40 milions de persones, un 75% de les quals tenen entre 13 i 25 anys, i mou 186.000 milions de dòlars a l’any. El 30% dels homes europeus hauran remunerat serveis sexuals en algun moment de la seva vida. Més enllà de l’aproximació abolicionista o bé de la regulació des d’una perspectiva de com s’ha de tractar la compra i venda de les relacions sexuals, la prostitució té moltes derivades que han de ser incloses en la reflexió: les relacions de poder, les violències, el tràfic de persones, de drogues, la pobresa, la vulnerabilitat, la salut, l’accés als drets laborals i socials, la creixent demanda de prostitució infantil, i com tot això se substancia en el territori, concretament a la frontera entre Espanya i França.

Amb Maribel Càrdenas, directora de polítiques d’Igualtat i LGTBI de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, experta en polítiques públiques feministes i d'abordatge de les violències patriarcals. 

Pilar Albertin, professora titular de Psicologia a la Universitat de Girona i coeditora de Prostitución, contextos fronterizos y corporalidad. Diálogos para la acción (Icària)

 

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Dimecres, a les 19 h
Entrada gratuïta (cal inscripció prèvia)

Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

 

Totes les sessions:

14 d'abril: Què volem dir quan diem “república”?

12 de maig: Les Veus literàries: La hija única, de Guadalupe Nettel

9 de juny: Les fronteres de la prostitució

Comentaris

comments