C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 17/01/2019
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Càpsules vespertines, Destacats
Preu: 3€
Comparteix-ho...

CÀPSULES VESPERTINES. La dona en el cinema

Ficcions cinematogràfiques de la feminitat

Durem a terme un breu recorregut sobre la posada en escena de la feminitat en algunes obres cinematogràfiques clàssiques; debatrem les aportacions de la teoria feminista sobre la mirada i la representació; i explorarem els nous territoris d’allò que es filma en el cine contemporani realizat per dones.

Amb Annalisa Mirizo, professora de Teoria de la literatura i literatura comparada a la UB.

 

CÀPSULES VESPERTINES: LA DONA
Dijous a les 19 h / Entrada: 3 € 

Les Càpsules Vespertines neixen amb la voluntat de fer créixer l’esperit crític des de  diferents disciplines artístiques i culturals (cinema, música, teatre, arts plàstiques i escèniques…). Fer entendre l’art i la cultura a través de les idees; fer entendre les idees a través de la seva representació artística i cultural.

Aprofundirem en el paper que la dona ha tingut al llarg de la història en l’art. A través del cinema, de les arts plàstiques i del teatre, tractarem d’entendre de quines maneres s’ha representat (i pensat) la dona des de l’art, així com posarem el focus d’atenció en aquelles artistes més innovadores i potents dins el seu àmbit. Seguint amb la filosofia amb què encetem les Càpsules Vesperines, tractarem de fer entendre l’art i la cultura a través de les idees; també de fer entendre les idees a través de la seva representació artística i cultural.

17 de gener, 19 h: Ficcions cinematogràfiques de la feminitat
14 de febrer: La dona en el teatre
14 de març, 19 h: La dona en les arts plàstiques

Comentaris

comments