C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 14/03/2019
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Càpsules vespertines, Destacats
Preu: 3€
Comparteix-ho...

CÀPSULES VESPERTINES. La dona en les arts plàstiques

La dona en les arts plàstiques

Quin és el paper que tradicionalment ha desenvolupat la dona en les representacions plàstiques? L’art plàstic ha estat usat com un mecanisme d’exemple (i control) social, de projecció d’expectatives vitals de les dones? Quines evolucions s’hi han experimentat? Quines són les obres i les artistes que més han ajudat a trencar amb les velles concepcions? Amb l’ajut del públic, aquestes i d’altres preguntes buscaran ser respostes al llarg de la sessió.

Ponent a confirmar

 

CÀPSULES VESPERTINES: LA DONA
Dijous a les 19 h / Entrada: 3 € 

Les Càpsules Vespertines neixen amb la voluntat de fer créixer l’esperit crític des de  diferents disciplines artístiques i culturals (cinema, música, teatre, arts plàstiques i escèniques…). Fer entendre l’art i la cultura a través de les idees; fer entendre les idees a través de la seva representació artística i cultural.

Aprofundirem en el paper que la dona ha tingut al llarg de la història en l’art. A través del cinema, de les arts plàstiques i del teatre, tractarem d’entendre de quines maneres s’ha representat (i pensat) la dona des de l’art, així com posarem el focus d’atenció en aquelles artistes més innovadores i potents dins el seu àmbit. Seguint amb la filosofia amb què encetem les Càpsules Vesperines, tractarem de fer entendre l’art i la cultura a través de les idees; també de fer entendre les idees a través de la seva representació artística i cultural.

17 de gener, 19 h: Ficcions cinematogràfiques de la feminitat
14 de febrer: La dona en el teatre
14 de març, 19 h: La dona en les arts plàstiques

Comentaris

comments