C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 26/06/2024
Horari: 19:00 - 21:00
Categoria: Cicle: Cafès Literaris, Destacats
Preu: 3.10€
Comparteix-ho...

Cafès literaris: Patria, de Fernando Aramburu

INSCRIU-TE

Aquesta primavera viatjarem a tres territoris on la història recent ha estat marcada per conflictes armats. I ho farem mitjançant tres gèneres diferents: a Palestina-Israel, hi arribarem gràcies a una obra de teatre, a Irlanda del Nord, mitjançant un assaig i a Euskadi des d’una novel·la.

El poder de la literatura és tan impactant que aconsegueix que el lector senti empatia i s’apropiï de la història narrada. Les històries que llegirem en aquest cicle són plenes de lluita i patiment. Una d’elles és tràgicament viva en els nostres dies: el genocidi dels palestins a Gaza i Cisjordània.

Organitza: Tina Angrill

PATRIA (2016), DE FERNANDO ARAMBURU (Tusquets) 

26 de juny

Un poble d’Euskadi prop de Donostia, dues famílies amigues. Tatxo, el pare d’una de les famílies, té una empresa de transports. Joxe Mari, un dels fills de l’altra família, entra a ETA i forma part del “comando” encarregat d’extorsionar el Tatxo, marginar-lo i assassinar-lo. A mesura que avança la novel·la, es van entrellaçant les vides dels membres de les dues famílies, enemistades i desgraciades pel conflicte que els toca viure.

Patria es va publicar cinc anys després que ETA abandonés les armes. Va esdevenir un best-seller, s’ha traduït a molts idiomes i, fins i tot, s’ha adaptat a una sèrie de televisió. La crítica la va aclamar com a obra rigorosa per la seva capacitat de transmetre la realitat que es vivia als pobles bascos durant l’època del terrorisme d’ETA. Algunes veus però, la van titllar de simplista i d’estereotipar certs personatges i entorns socials. A la sessió que farem, tindrem l’oportunitat de debatre sobre aquesta obra, que tant se n’ha parlat.

Amb Juan Cerezo director editorial de Tusquets Editores.