C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Tallers: apoderament ciutadà

Aquest trimestre proposem una sèrie de tallers relacionats amb l’apoderament ciutadà, propostes formatives que t’ajudaran a comprendre aspectes clau de la societat actual. Situem la persona al centre de l’activitat política, social i ciutadana i li procurem eines i informacions clau per a fer-la més lliure i més capacitada per a afrontar els reptes socials.

Aquests són els tallers que proposem:

POLÍTICA PER A CIUTADANS LLIURES 
Dimarts de 19 a 20.30 h. Del 17 d’abril al 5 de juny
Què té a veure la democràcia grega amb les actuals democràcies? Tots els vots compten igual? Què és el dret a decidir?…  Política per a tots els públics des del rigor i la passió per la ciència política.
Amb Jaume López, professor de ciències polítiques a la UPF

FILOSOFIA PER A TOTHOM
Dilluns de 18 a 19.30 h. De 9 d’abril al 18 de juny
Preguntes com: Qui som? On anem? O quin és el sentit del món en el que ens ha tocat viure? responen a una necessitat humana comuna present en totes les etapes de la nostra història.  Abordarem els orígens i problemes del pensament filosòfic amb l’objectiu de reflexionar críticament sobre els mateixos.
Amb Adrià Ariño Sánchez, llicenciat en filosofia

DESCOBRIM MARX
Dimecres de 19 a 20.30 h. Del 23 de maig al 6 de juny
Amb aquest taller coneixerem i pensarem a partir de Karl Marx i la seva obra: El Manifest Comunista, El Capital… Com Marx ens pot ajudar a pensar el món d’avui a partir de les seves aportacions sobre llibertat, democràcia, economia, revolució…? Quina és la seva vigència? Tot això i molt més en aquest taller per descobrir una mica més de Marx l’any del 200 aniversari del seu naixement.
Amb Jordi Mir, professor a la UPF. Amb la col·laboració de l’A.C. Investigacions marxistes

VÍDEO-FÒRUM: DINERS AMB VALORS 
Dimecres 10 de maig a les 19 h
A través d’un vídeo curt obrirem un espai per reflexionar i debatre sobre quin ús es fa dels diners a la vida real i quin model de món implica aquest ús: què són les finances ètiques?. Obrim també un espai per crear i imaginar quin pensen els i les participants que hauria de ser aquest ús i aquest model.
Amb FETS, Programa de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament i FETS-Finançament Ètic i Solidari. En col·laboració amb ESS Sarrià-Sant Gervasi

ECONOMIA SOCIAL I COOPERATIVISME
Dilluns de 17 a 20.30 h. Del 4 al 18 de juny
Amb aquestes tres càpsules parlarem sobre l’economia social i solidària i el cooperativisme, i donarem les eines bàsiques per construir una cooperativa al barri. Pots apuntar-te a les 3 càpsules, a dues o només a una!
Amb Coopolis. En col·laboració amb ESS Sarrià-Sant Gervasi

Comentaris

comments