C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades del taller

Horari: dimarts (16h) de 10 a 12 h
Tallerista: Meritxell Carreres
Preu: 79.57€
Inici taller: Dimarts 9 d'octubre
Comparteixo...

Rutes culturals per Barcelona – NOU!

Dimarts de 10 a 12 h. 

Preu: 79,57 € (16 hores). Suplement de 2 € per cada ruta (radioguia)

Descobreix la ciutat de Barcelona d’una manera diferent, aprenent la seva història a través de places, carrers i edificis.

Amb Meritxell Carreres, AdaptamBCN, Barcelonauta i Guia Oficial de Catalunya

RUTES

1)Dimarts 9 d'octubre . Quan es parlava hebreu a Barcelona és un itinerari pels dos Calls de Barcelona que ens explica la història dels jueus de Barcelona; com i per què els nostres avantpassats els van matar i expulsar de la ciutat. Ni menjaven nadons cristians per Pasqua ni van enverinar amb la pesta negra els pous cristians. La trista història d'una comunitat de veïns diferent.

Punt de trobada: Plaça Sant Iu (porta museu marès) 9'55h

Punt final: c/ Ferran, a tocar de la Rambla.

 

2)Dimarts  23 octubre: La Barcelona de Picasso:  La primera amant, els millors amics, els diferents domicilis, els primers tallers, la Llotja, la primera exposició. Picasso surt de l'ou a la Barcelona del tombant de segle. Una ciutat dinàmica, moderna, industrial, elegant, golfa, puritana, efervescent, en constant procés de canvi. Un procés que també impulsarà el canvi del Picasso acadèmic al Picasso geni

Punt de trobada: Plaça Antonio López (final via Laietana a l'esquerra) 9'55h

Punt final: c/ Montsió (els 4 Gats).

 

3) Dimarts 30 d'octubre: Som Llegenda:  Llegendes 100% barcelonines i fets històrics de crònica negra medieval: incendis, esperits, execucions, martiris, processó de morts, verges negres, botxins i àngels. Un recull d'anècdotes, llegendes i curiositats històriques que formen part de l'adn barceloní. Ideal per repetir amb la família la nit de Tots Sants (o Halloween)

Punt de trobada: Porta Principal del Gran Teatre del Liceu

Punt final: Plaça de l'Angel (metro Jaume I)

 

4) Dimarts 6 de novembreBarcelona 1888.  L’Exposició de 1888 va ser el primer gran esdeveniment internacional que s’organitzà a Barcelona i que va passar a la història com un model de desenvolupament. Barcelona va entrar per primera vegada en l’ordre internacional i va fer el canvi del que fins aleshores havia estat  una ciutat provinciana cap a una ciutat de negocis i de progrés.

Punt de trobada: Arc de Triomf

Punt Final: Rambla-Estàtua Colon

 

5) Dimarts 20 de novembre: Pregàries i Convents : Abans de ser el barri "chino" i l'actual Raval, a la Vilanova de Sant Pau s'hi van començar a bastir convents de diferents ordres religioses; edificis assistencials, hospitals i fins i tot convents d'ex prostitutes. La desamortització de Mendizával i la revolució industrial van fer reconvertir els antics convents en edificis amb usos molt diferents.

Punt de trobada: Monestir de Sant Pau del Camp (metro Paral·lel)

Punt final: Plaça Castella (metro Universitat, Catalunya i FGC)

 

6) Dimarts 27 de novembre: Nissagues de poder a la Barchinona medieval: Aquest és un itinerari que explica l'esplendor de Catalunya als segles S XIII i XIV, quan Barcelona era la capital d'una potència marítima per la mediterrània i quan la bonança econòmica va afavorir la construcció o restauració dels principals edificis de l'esgésia, la monarquia, els nobles i les institucions de govern. Cada edifici té el seu passat, alguns foren ocupats per inquisidors, advocats, religiosos fent de polítics i consellers valents.

 

7)Dimarts 4 de desembre: Ave Barcino ! Fa 2000 anys un grup de legionaris retirats, després de les guerres Càntabres, van decidir fundar la Colònia Iulia Ausgusta Faventia Paterna Barcino, en uns terrenys molt fèrtils al costat de Montjuïc, ben comunicada per mar i terra i amb un clima força bo. Una colònia comercial, exempta de pagar impostos a Roma i amb un nivell de vida força alt. El resort ideal per un retir ben guanyat.

Punt de trobada: Plaça Vila de Madrid

Punt Final: Carrer de la palla-Catedral

 

8) Dimarts 18 de desembre: Artesans, Mercaders i Banquers medievals: 

La zona econòmica de la Barcelona dels segles XII XIII i XIV era la Ribera i el Born: flassaders, corders, carders, assaonadors, mirallers, sombrerers, espaseria, ; els nobles comerciants del carrer Montcada i els banquers de canvis nous i canvis vells. Tot aquesta activitat econòmica es reflecteix en el monument més impressionant del gòtic català: l'església dels gremis, Santa Maria del Mar

Punt de trobada: Plaça Sant Agustí vell (inici del carrer Carders)

Punt Final: Canvis Nous amb Canvis Vells.

 

Comentaris

comments