C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades del taller

Horari: dimarts (16h) de 10 a 12 h
Tallerista: Meritxell Carreres
Preu: 65.63€
Inici taller: Dimarts 22 de gener
Comparteixo...

Rutes culturals per Barcelona – NOU!

Dimarts de 10 a 12 h. 

Preu: 65,63 € (16 hores). Suplement de 2 € per cada ruta (radioguia)

Descobreix la ciutat de Barcelona d’una manera diferent, aprenent la seva història a través de places, carrers i edificis.

Amb Meritxell Carreres, AdaptamBCN, Barcelonauta i Guia Oficial de Catalunya

RUTES

 
29 gener: Felip V i el setge de BarcelonaEl setge de Barcelona va ser una de les darreres operacions militars de la Guerra de Successió. Sobrepassats en nombre, i completament envoltats de soldats borbònics, els barcelonins van escollir la resistència fins la mort. Còm vivien, còm treballaven, còm es divertien i còm es defensaven els barcelonins de 1700-1714.
Punt de trobada: Sortida del metro Barceloneta
5 de febrer: Ofegats entre fums i muralles (la 1a revolució industrial de Catalunya= al Raval): Catalunya realitzà la Revolució Industrial al mateix temps que Anglaterra.  Barcelona anà creixent entre fums, soroll i muralles.....i sobretot al Raval la concentració  de fàbriques i l’amuntegament de treballadors malvivint-hi el va convertir en un dels barris més insalubres, convulsos i revolucionaris d’Europa durant el segle XIX segons va dir el mateix Engels.
Punt de trobada: Davant del Teatre Arnau (sortida metro Paral·lel)
12 de febrer: Descobrint la Barcelona Maçònica. Aquesta ruta es farà a les 16 h .
Qui eren els maçons? Satanistes, espiritistes, alquimistes ? Quan apareixen a Barcelona? Per què Franco estava obsessionat amb el contuberni judeomaçònic? Descobrint la Barcelona Maçònica és una ruta clara, transparent i gens mística sobre la petjada maçònica a la nostra ciutat.
 Punt de trobada: Passeig de Sant Joan 26 , davant la porta de la biblioteca Arús.
19 febrer: Les Emblemàtiques: Les botigues exerceixen un paper molt important en la vida quotidiana de Barcelona ja que són l'espai on es produeix l'activitat més dinàmica de la ciutat. Les botigues s’han d’adaptar als canvis dels gustos, als canvis tecnològics  i als canvis generacionals. Algunes botigues han aconseguit mantenir-se al llarg de 200 anys o només de 100 !! Per aquesta raó han esdevingut emblemàtiques i cal tenir-ne cura com si fossin un tresor.
Punt de trobada: Centre de Plaça Urquinaona
 
26 febrer: Dr. Andreu vs Eusebi Güell, la ciutat-jardí que sí va triomfar: Al tombant del segle XX Salvador Andreu va comprar els terrenys de la falda del Tibidabo per crear una urbanització de luxe alineada a banda i banda d'una elegant avinguda que es va anar omplint d'esplèndides residències privades construïdes pels arquitectes modernistes més importants del moment. No gaire lluny d'allí Eusebi Güell havia comprat la muntanya pelada per construir una altra urbanització de luxe que va fracassar estrepitosament…Veurem les claus de l'èxit i el fracàs dels 2 projectes.
Punt de trobada: Plaça Kennedy
5 de març: BarceloDONA: La història l’han escrita sempre els homes, parlant d’homes i per als homes. Però on eren les dones mentrestant ? Les dones sempre han estat presents encara que silenciades. BarceloDONA és una de les moltes rutes que es podrien fer a Barcelona on la dona en serà la protagonista. Hem triat un grup de dones que van protagonitzar petites-grans històries de la HISTÒRIA  de Barcelona.
Punt de trobada: Plaça Catalunya, davant botiga Apple, al costat escales que baixen al metro.
12 de març: Dona et Labora: Des de la Barcelona gremial, passant per l'època de les Indianes i durant tota la revolució industrial el treball de la dona es considerava accessori i complementari. Des del barri del Raval fins el barri de Sant Pere milers de dones durant més de 700 anys van treballar igual que els homes patint discriminació salarial, segregació de les ocupacions i exaltació del treball masculí.
Punt de trobada: Teatre Arnau (metro Paral·lel)
26 de març: Petras Alba, el retir d'una reina (Monestir de Pedralbes)

El monestir de Pedralbes fou fundat l'any 1327 per la reina Elisenda de Montcada amb la intenció de retirar-s'hi un cop es quedés vídua. Aquesta ruta ens mostrarà 650 anys ininterromputs de vida monàstica en mig de tots els fets històrics que van marcar el pols de la ciutat.
Punt de trobada: Plaça del Monestir, davant de l'església

Comentaris

comments