C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades del taller

Horari: dijous (16h) de 10 a 12 h
Tallerista: Meritxell Carreres
Preu: 68.15€
Inici taller: Dijous 30 de setembre
Comparteixo...

Història de Barcelona a peu de carrer (dijous, 10 h) – presencial

Dijous de 10 a 12 h. Del 30 de setembre al 18 de novembre

Preu: 68,15 € (16 hores)

Rutes culturals per Barcelona on descobrirem la història i els racons més insospitats mentre passegem.

Dijous 30 de setembre, 10 h : Ave Barcino!  Una colla de legionaris, després de lluitar a les guerres càntabres , s’estableixen al pla de Barcelona per gaudir d’un merescut descans en una zona fèrtil, ben comunicada i amb moltes possibilitats...aquest és l'origen de la nostra ciutat.

Dijous 7 d'octubre, 10 h: Nissagues de poder a la Barcelona Medieval. Al llarg dels segles XIII al XV Barcelona eclosiona i esdevé la  primera potència marítima de la Mediterrània. Barcelona es reflecteix  rica i esplendorosa ,amb un afany constructiu que vol mostrar al món el seu poder. Visitarem alguns dels majestuosos edificis que es van edificar i que allotjaven la noblesa, l’Església, la reialesa i les institucions de govern.

Dijous 14 d'octubre, 10 h  : Artesans, Mercaders i Banquers Medievals. La zona econòmica de la Barcelona dels segles XII XIII i XIV era la Ribera i el Born: flassaders, corders, carders, assaonadors, mirallers, sombrerers, espaseria, ; els nobles comerciants del carrer Montcada i els banquers de canvis nous i canvis vells. Tot aquesta activitat econòmica es reflecteix en el monument més impressionant del gòtic català: l'església dels gremis, Santa Maria del Mar.

Dijous 21 d'octubre, 10 h:   Pregàries i Convents. A la Barcelona dels S XV i XVI quan alguna institució religiosa volia instal·lar-se a Barcelona, l’únic lloc on hi havia espai lliure era el Raval. Itinerari pel Raval de convents, hospitals, orfanats i presons encobertes. Edificis desapareguts i edificis reconvertits en Biblioteques,  Museus, Llibreries, Bars i Restaurants.

Dijous 28 d'octubre, 10 h: Quan es parlava hebreu a Barcelona.  Un itinerari que explica la història dels jueus de Barcelona; còm i per què els nostres avantpassats els van matar i expulsar de la ciutat. Ni menjaven nadons cristians per Pasqua ni van enverinar amb la pesta negra els pous cristians. La trista història d'una comunitat de veïns massacrada per les seves diferències religioses i per determinats interessos econòmics.

Dijous 4 de novembre, 10 h: Som Llegenda! Barcelona és història, és art, arqueologia i patrimoni però també té un gran recull de llegendes i anècdotes curioses que configuren el caràcter de la ciutat: esperits, incendis, execucions, penitències, amor, miracles, martiris, calaveres, verges negres i àngels delators. Som llegenda ens les explica totes.

Dijous 11 de novembre, 10 h: Felip V i el Setge de Barcelona: El setge de Barcelona va ser una de les darreres operacions militars de la Guerra de Successió, la 1a guerra mundial de la història d'Europa. Sobrepassats en nombre, i completament envoltats de soldats borbònics, els barcelonins van escollir la resistència fins la mort. Un itinerari pels diferents escenaris del conflicte que explica la transformació política de la Catalunya dels S XVIII i XIX.

Dijous 18 de novembre, 10 h:: Petras Albas, el retir d'una reina. El monestir de Pedralbes fou fundat l'any 1327 per la reina Elisenda de Montcada amb la intenció de retirar-s'hi un cop es quedés vídua. Aquesta ruta ens mostrarà 650 anys ininterromputs de vida monàstica en mig de tots els fets històrics que van marcar el pols de la ciutat.

 

Amb Meritxell Carreres, AdaptamBCN, Barcelonauta i Guia Oficial de Catalunya

 

Taller relacionat:

Itinerari d'història. Sarrià de Dalt - presencial

Comentaris

comments