C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades del taller

Horari: dimarts, dijous (6h) de 17.30 a 19 h
Tallerista: Isa Luengo i Sofia Esteve
Preu: 26.35€
Inici taller: Dimarts 14 de juliol
Comparteixo...

Genealogies LGTBI al cinema: Estratègies narratives, formes i autories

Dimarts i dijous de 17.30 a 19 h. Del 14 al 23 de juliol.

Preu: 26,35 €. Taller online.

Què implica ubicar una història d'amor LGTBI a un lloc aïllat? Pot un gir de guió reproduir violències sistèmiques entorn del gènere? Quina pot ser la relació entre la linealitat temporal d'una pel·lícula i la construcció d'un ideal de vida normativa? Com a autorxs transmaribibollo, per què col·locar-se davant i rere de la càmera?

En aquest taller detectarem i analitzarem la manera en què algunes estratègies narratives i formals pròpies del cinema, aparentment innòcues, generen discursos polítics sobre les comunitats i les persones LGTBI. Construirem la nostra petita genealogia de la representació transmaribibollo al cinema, descobrint, qüestionant i recuperant referents.

De què parlarem?

  • Des-plumant el cinema: Estratègies de construcció i arcs de personatges LGTBI
  • De parelles, triangles i xarxes: Arquetips relacionals i narratives del contagi
  • Oasis perduts, reclusions perverses i viatges en el temps: Espais i temporalitats cuir al cinema
  • Posar el cos: Cap a l’autorepresentació

Amb Isa Luengo (Màster en Documental Creatiu UAB) i Sofia Esteve (Comunicació Audiovisual UPF), realitzadores i professores de cultura i arts audiovisuals.

Isa Luengo i Sofia Esteve comencen un projecte audiovisual conjunt el 2019. Isa és graduada en Belles Arts (UCM) i Màster en Documental Creatiu (UAB), i ha estat codirectora de La ciutat interior (Festival de Málaga, IDFA, Mostra de films de dones, Shortcat 2018...). Sofia és graduada en Comunicació Audiovisual (UPF) i ha codirigit Follo ergo sum: bolleres (betevé, 2019). Al món educatiu, han estat professores d’arts visuals (Estudio Artes Plásticas Isabel Gómez, 2011-2015) així com de Cultura Audiovisual (Escola Súnion, 2018-2019). Actualment, imparteixen tallers sobre cinema amb perspectiva feminista i transmaribibollo, i desenvolupen el curtmetratge de ficció Perpetua Felicidad amb la productora Aquí y allí films (Magical Girl, La vida y nada más, entre d’altres).

Comentaris

comments