C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Setmana Bach a la Casa Orlandai

Del 15 al 19 de novembre farem la Setmana Bach a la Casa!

Amb aquest gran compositor de música barroca com a protagonista, tindrem una setmana amb tot de propostes que giren a l’entorn de Bach.

Dimarts 15, a les 19 h, tindrà lloc Va de Bach, una taula rodona amb quatre especialistes en la figura de Bach, en la qual situarem el compositor i el seu repertori, a més de reflexionar al voltant de com aquest personatge segueix sent contemporani i de com s’educa en aquesta figura a petits i grans.
Parlarem amb Laia Viladot Vallverdú, directora del departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat Autònoma de Barcelona, Reina Capdevila i Solà, doctora en pedagogia musical, professora URL i experta en educació sonor-musical en la primera infantesa
Daniel Tarrida Sugranyes, pianista i director del festival Bachcelona i Mireia Hernández i Nubiola, clavecinista i directora de l’EMM Can Ponsic.
Cal inscripció prèvia (aquí).

Dimecres 16, a les 19 h, dins el cicle dels Cafès Científics, tractarem els efectes de la música al nostre cervell. Sabrem què ens passa quan escoltem música a partir de les noves tècniques neurocientífiques que ens poden donar llum sobre aquesta qüestió.
En parlarem amb Òscar Vilarroya, de la Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva (UAB).
Presenta i modera: Cristina Junyent
Cal inscripció prèvia (aquí).

Divendres 17, a les 20 h, en el marc de l’Imperdible del divendres, on tot sovint hi ha grup música que toca al Cafè Orlandai, seguirem amb aquest homenatge amb una audició de Bach i el seu temps, a càrrec de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic, una escola de Sarrià, oberta a tothom, que té com a objectiu acostar la música a tots els públics i que té una funció no només formativa sinó també social i cultural. En aquesta ocasió comptarem amb una sorpresa fantàstica: tindrem un clavicèmbal al Cafè Orlandai!

Dissabte 18, a les 11 i a les 12 h (en 2 passis), tindrem l’espectacle Ba Ba Bach, amb el qual la companyia Comsona ens aproprarà Bach a la petita infància a través de la seva música per a la primera infància (espectacle recomanat per a menors de 6 anys).
Cal inscripció prèvia (aquí).

Dissabte 18, a les 18.30 h, tancarem la setmana dedicada a Bach amb l’audició comentada per l’Escola de Música l’Antàrtida, una escola amb molta tradició al barri de Sarrià, centre d’activitats musicals i creatives que genera al seu voltant un ambient creatiu i un munt de propostes relacionades amb la música i el seu ensenyament. Amb aquesta sessió, que anomenem Tocata i xapa, dos professors  de l’Antàrtida, Jorge de la Torre i Albert Oliveres, ens aniran comentant un concert de Bach amb explicacions adequades per a cada peça.
Cal inscripció prèvia (aquí).

 

La Setmana Bach ha estat organitzada per Elsa Corominas i Elena Pereta.