C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Renovem el conveni!

L’Associació Cultural Casa Orlandai gestiona el Centre Cultural Casa Orlandai des de l’any 2007, i ho seguirà fent com a mínim fins al 2022 amb el nou conveni de gestió signat aquest dimecres 9 de gener del 2019. A través d’aquest conveni, es reconeix l’Associació Cultural Casa Orlandai (ACCO) com a l’entitat encarregada de dinamitzar aquest centre cultural del barri de Sarrià, a través de les aportacions de veïns i veïnes del barri i de les diverses entitats i col·lectius que en formen part.

Amb això, l’entitat i el Districte de Sarrià-Sant Gervasi fan una aposta per la gestió cívica d’aquest centre cultural, un tipus de gestió que permet que siguin els veïns i veïnes el que gestionen el centre. L’Associació Cultural Casa Orlandai la formen  un total de 215 persones a títol individual, 20 famílies i 43 entitats sòcies (en total, 278 membres socis).

Quines són les principals característiques del nou conveni?

  • Conveni híbrid: a banda de seguir amb una lògica continuista les clàusules del conveni anterior (vigent fins al 2018), l’associació ha afegit un projecte redactat sota les lògiques de la gestió comunitària. Això implica que durant la vigència d’aquest conveni (fins al 2022 comptant la pròrroga d’un any), seran els veïns, veïnes i entitats del barri qui podran decidir les activitats i projectes que l’ACCO desenvolupi a la Casa Orlandai.
  • Nou horari d’atenció al públic: a partir del gener del 2019, la Casa Orlandai tindrà un nou horari d’atenció al públic. La recepció estarà oberta de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.
  • Catàleg de serveis: queden recollits diversos serveis que la Casa Orlandai ha de prestar al barri. Entre d’altres són: programació cultural, accions formatives, espai d’estudis, projectes per a nadons i infants, exposicions, suport a la creació…
  • Comissió de seguiment del conveni: dos cops a l’any, membres de l’ACCO i el Districte es trobaran per fer un seguiment del conveni i garantir que s’està aplicant de forma correcta la gestió cívica a l’equipament.

 

Com es pot participar del projecte?

Hi ha moltes formes de participar a l’ACCO. La més coneguda és a través de les comissions de treball. En total n’hi ha 9, i cadascuna tracta un camp en concret: comunicació, formació, programació, tresoreria, medi ambient, feminisme, participació…

Les comissions es troben un cop al trimestre amb la intenció de revisar la feina feta i, sobretot, de posar l’ull en el trimestre següent i proposar noves activitats, cursos, idees sobre la gestió general del projecte…

Troba aquí tota la informació que necessites sobre les comissions de la Casa Orlandai.

Altres maneres de participar del projecte són a través de les assemblees (2 cops a l’any), fent voluntariat a la Casa o sent membre de la junta.

Comentaris

comments