C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Novembre violeta

Al voltant de la jornada reivindicativa del 25 N, Dia Contra la Violència de Gènere, a la Casa Orlandai proposem una sèrie d’activitats i tallers per reflexionar sobre la violència masclista a la nostra societat.

Dimecres 7, 19 h ACTIVITAT SUSPESA
Gènere, desenvolupament i globalització
L’Associació Catalana d’Investigacions Marxistes convida a Lourdes Beneria (Universitat de Cornell, Nova York) per parlar sobre el paper de les dones en el desenvolupament de l’economia global.

Dimecres 14, 19 h
Les Veus de la República: del ‘no és no’ al només ‘sí és sí’
Arran del cas de la Manada, s’han posat sobre la taula els conceptes de consentiment, abús sexual, assetjament, etc. El “no és no” és un límit que queda curt en el consentiment? El Codi Penal és un sistema de justícia patriarcal? Els protocols creats per la mateixa ciutadania en espais d’oci nocturns afavoreixen un canvi transformador o el resultat acaba sent contraproduent?

Dijous 15, 19 h
Per una governança feminista a Europa
Amb la Plataforma Catalana de suport al Lobby europeu de dones parlarem sobre l’explotació sexual al nostre continent.

Divendres 16, 20 h
L’imperdible del divendres: dones a l’escenari!
Aquest divendres les dones prendran l’escenari del Cafè Orlandai, en un vespre de divendres en clau femenina! Si hi vols participar (cantant, ballant, recitant un poema, dibuixant…) envia un mail a info@casaorlandai.cat

Dijous 22, 20 h
Taronges Imperfectes
De nou, la companyia teatral Patates amb Suc ens proposa una reflexió escènica sobre el masclisme, les violències i el mite de l’amor romàntic. Primer veurem una representació teatral i, tot seguit, debatrem entre el públic i els actors i actrius sobre el rere fons de l’obra.

Dissabte 24, de 10 a 13 h
Taller d’autodefensa femenina
Trobaràs un espai per potenciar la seguretat física i emocional i aprendràs a fer servir la força física i la comunicació verbal i no verbal en situacions de perill.

Dimarts 27, de 18 a 21 h
Taller de memes feministes
Els memes són elements de comunicació i subversió de les regles androcèntriques i masclistes que han caracteritzat tradicionalment l’humor. Farem exercicis pràctics i crearem col·lectivament memes feministes per enderrocar el cíberpatriarcat.

Dimecres 28, a les 19 h
Cafè literari: Dents blanques
Nascuda el 1975, Zadie Smith és una escriptora precoç. Dents blanques (2000) fou la seva primera novel·la, que les editorials es disputaven quan ella encara no havia acabat la carrera. S’hi explica la història de tres famílies, una índia, una blanca i una mestissa, que viuen en un petit barri al nord de Londres on l’extremisme de tota mena és a l’ordre del dia i els dilemes de les generacions prèvies es repeteixen obsessivament en el present.

I durant la setmana del 19 de novembre, vine a proposar accions per fer més ric el Pla d’acció de gènere que està preprant la comissió feminista i es presentarà a la propera assemblea d’hivern (dimarts 11 de desembre).