C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Espai de reflexió i debat. Les desigualtats en els barris de Barcelona.

Dimecres 15 d’abril, a les 19:00 hores. 

La desigualtat és una de les característiques de les societats capitalistes avançades. Sarrià i Barcelona han sofert una gran transformació en els darrers 100 anys.  Sarrià, una vil·la de pagesos i artesans, és annexionada en 1921 a una Barcelona industrialitzada i comercial, esdevenint un barri residencial de la petita i gran burgesia barcelonina a meitats del segle XX, cada cop més benestant.  Dins de Barcelona, Sarrià s’ha especialitzat en ser residència efectiva o somniada de persones amb rendes altes, esdevenint un barri que es vol tranquil, net i benestant. Per contra, els fills i néts dels sarrianencs han de marxar del barri, perquè no s’ho poden permetre, retroalimentant l’especialització de barri benestant. Però, som realments rics a Sarrià, som els més benestants?

Anant els perquès …Com es genera la renda dels barcelonins? Com es distribueix? I entre els barris? Qué és el que fa que Sarrià sempre surti entre els barris amb rendes més altes? Com incideix el creixement i l’orientació econòmica de la ciutat a la renda dels seus habitants? Quànta precarietat econòmica i pobresa hi ha a Barcelona? Poden les polítiques públiques de la ciutat contribuir a la distribució de la renda, o almenys a una redistribució del benestar entre la població? Com? via serveis públics, via salari mínim de la ciutat, …? Com es pot corregir la desigualtat entre barris? I dins del barri, com és el cas de Sarrià? Quines classes viuen a Sarrià? I al districte? I a Barcelona?

Complications written by creating quality video we are more find out are however “a” high, quality health conditions like. Including children with colds http://cialiscouponcard.com/ do to.

Intervindran: 

Maria Jesús Calvo, Departament d’Estudis i Programació, Ajuntament de Barcelona.

Marina Subirats, Catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB.

Podeu trobar en el blog més informació sobre els temes que es tractaran en aquesta xerrada, sobre els ponents, i ens agradarà molt que deixeu els vostres comentaris, abans i després del dia de la xerrada, així com suggeriments per a properes.