C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

L’ACCO pren mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19

Hem viscut unes setmanes intenses i plenes d’incerteses. Des de l’ACCO hem pres un conjunt de mesures per pal·liar al màxim els efectes sanitaris, socials i econòmics d’aquesta crisi. Us els expliquem:

– Hem reformulat el pressupost per facilitar el teletreball i mantenir els salaris al personal tècnic de la Casa i mantenir, així, 9 llocs de treball. També hem garantit un ingrés mínim durant aquest trimestre al personal autònom amb qui treballem habitualment.

– El Cafè Orlandai, arran de l’estat d’alarma i de la suspensió temporal del servei, ha hagut de tancar i sol·licitar un ERTO. Espera poder obrir ben aviat i mantenir el servei a l’agost.

– L’equip tècnic i la junta hem aprofitat aquestes setmanes per (re)pensar-nos, aprendre i formar-nos tant en temes específics com transversals. Hem reflexionat sobre interculturalitat, racisme i feminisme, i hem dedicat una atenció especial a les cures. Gràcies a Fil a l’agulla, al SDE de la Generalitat, al CRAJ, a Colpis, i a Tandem Social per fer-ho possible!

– Amb creativitat i mitjançant les noves tecnologies, hem mantingut els espais de coordinació i de treball habituals per planificar l’activitat i adequar-la a la situació actual: reunions d’equip i de junta, comissions (programació, formació, cicles, comifem, finançament, ECOCO…) i altres espais de participació (jornada sobre cures).

– Hem buscat noves dates d’activitats per mantenir els compromisos adquirits amb artistes, ponents i dinamitzadores.

– En aquest sentit, a la tardor podrem gaudir de concerts com el de Yellow Birds o del còctel escènic de titelles d’objectes i dels cicles Les Veus de la República, els Cafès científics, els Cafès literaris i les Càpsules vespertines. També es reactiven projectes com l’Espai Gardenyes, que ha reprès l’activitat després d’unes setmanes d’aturada i, malgrat no ha pogut fer la plantació d’estiu, mirarà de salvar la de primavera.

– També seguim donant suport a les companyies que estan realitzant residències artístiques a la Casa!

– No hem ofert contingut cultural nou que no poguéssim retribuir. Per això hem optat per recuperar continguts anteriors: resums d’activitats ja fetes, documental Donants de memòria

– Hem promogut els tallers online per donar suport a les nostres talleristes.

– Hem reforçat la difusió de les iniciatives del territori vinculades amb les cures, moltes de les quals han estat impulsades per entitats de la Casa i per entitats amb qui col·laborem habitualment al llarg de l’any.

– Hem recopilat i difós eines i recursos per a entitats i cooperatives del territori, i hem donat suport a productors locals, al petit comerç i a les alternatives de consum en temps de confinament: com per exemple l’abastiment agroecològic, les llibreries i floristeries del barri i al Cafè Orlandai, a qui s’ha cancel·lat el lloguer el temps que han hagut d’aturar l’activitat.

– Comencem a omplir el Balanç social i comunitari del 2019.

– Ens hem adherit i hem donat suport a diverses iniciatives i manifestos (Plataforma Bici Augusta, Manifest de gent que treballa en cultura per una renda bàsica universal i incondicional, Probici feminista).

– Posem la salut de les persones per davant de tot! Hem volgut cuidar-nos i cuidar, hem buscat la tranquil·litat i la qualitat en la programació d’activitats i tallers i ens hem cuidat mútuament per ajudar-nos a gestionar l’estrès de la situació actual.

– Hem après molt de les experiències viscudes aquestes setmanes: tornarem a la Casa, i ho farem posant les cures al centre. Prendrem precaucions sanitàries i emocionals, volem cuidar-nos, cuidar-vos i prevenir, no curar!

Us trobem a faltar!

Comentaris

comments