C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 16/11/2016
Horari: 19:00 - 21:00
Lloc:
Loading Map....
Categoria: Destacats, Xerrades -col·loquis
Organització: Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Xerrada entre veïnat i arquitectes per a millorar Sarrià

XERRADA ENTRE VEÏNAT I ARQUITECTES PER MILLORAR SARRIÀ
(Trobades ciutadanes: Sarrià-Sant Gervasi)

Quins temes urbanístics t’interessen o et preocupen? Com et podem ajudar els arquitectes a millorar el teu dia a dia? Obrim una sessió on exposar les teves propostes per tal de millorar la vida al barri i la convivència a l’espai públic. Una xerrada participativa per intercanviar idees amb els arquitectes del teu barri.

 

L’activitat “Trobades ciutadanes: Sarrià-Sant Gervasi” dins el Congrés d’Arquitectura 2016

En el marc del Congrés d’Arquitectura 2016, que se celebra a diferents punts del territori català durant sis mesos, es vol incloure la ciutadania com a part fonamental de les reflexions i el debat.

Per aquest motiu, des dels Grups de Treball Territorial d’arquitectes dels diferents districtes de la ciutat de Barcelona, s’estan promovent i programant diferents activitats i esdeveniments en centres cívics i espais públics, amb la finalitat d’intercanviar idees i establir un bon canal de trobada entre els arquitectes i els ciutadans.

Després d’anys on l’arquitecte figura o l’arquitecte estrella era l’únic que arribava als mitjans i al públic en general, cal defensar l’arquitecte de proximitat, l’arquitecte local o fins i tot l’arquitecte de capçalera, entès com aquell professional que soluciona les preocupacions i problemàtiques de la ciutadania.

Si la ciutat està feta d’arquitectura, i en aquesta arquitectura hi viuen persones, podríem definir que l’arquitectura és el continent i les persones són el contingut. Una arquitectura sense persones és una arquitectura buida, ineficaç, inútil. Per això, considerem que cal propiciar una interacció i diàleg entre arquitectes i societat, perquè el resultat del procés sigui satisfactori.

A efectes pràctics, volem establir espais de debat i recollir quins són els pensaments i inquietuds de la ciutadania al voltant de l’arquitectura, entesa des de les múltiples perspectives que avarca, com l’habitatge, l’espai púbic, les relacions veïnals, els equipaments…, i com la figura de l’arquitecte/a pot ajudar a contribuir en la millora de la qualitat de vida de la col·lectivitat.

Així doncs, us animem a participar d’aquest cicle perquè de ben segur se’n poden extraure aportacions interessants.

Aquesta activitat forma part del Congrés d’arquitectura 2016
Segueix el congrés a les xarxes a través de l’etiqueta #CongresArq
Organitza: Col·legi d’arquitectes de Catalunya