C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 20/01/2021
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Cicle: Cafès Científics, Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

VEUS CIENTÍFIQUES: LA CURSA PER LA VACUNA CONTRA EL SARS-CoV-2

Vols participar-hi? Inscriu-t'hi aquí! Aquesta activitat es retransmetrà també en directe pel canal de Youtube de la Casa Orlandai, en aquest cas sense possibilitat de participar-hi de veu.

De totes les vacunes que darrerament estan en tràmit o bé aprovades, quines són les llums i ombres? Per què les presenten en notes de premsa i no en revistes científiques? Com canviarà el com fer la recerca l’experiència de la Covid-19? Per què han de fer-se dues aplicacions de la vacuna? Les presses han fet créixer la desconfiança? Com pot ser l’adaptació d'una població semi-immunitzada? Podem pensar de manera realista en una immunització de grup, sigui de forma natural o induïda? Com són les vacunes?

S’ha explicat bé el desenvolupament de la vacuna per a la Covid-19 per a que les persones es vacunin per al bé comú? Hauria de ser obligatòria? Hauria de ser un requisit per a algunes activitats? Què ha d’imperar? La salut pública? El bé comú? L’interès personal? Podria ser un requisit per entrar a llocs determinats: un avió, una feina, un teatre? Pot haver-hi un risc d’estigmatització? En quin moment podrem pensar en retornar a una vida sense limitacions ni distanciament?

Amb Lluís Ruíz-Ávila, biòleg Director General a Leukos Biotech SL y a RUTI IMMUNOTHERAPEUTICS SL, empresa espanyola que desenvolupa una vacuna contra la Covid-19 i d’altres infeccions víriques respiratòries i Josep Lluis Martí, Professor de Dret a la Universitat Pompeu Fabra

Comentaris

comments