C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 20/06/2015
Horari: 20:00 - 21:30
Lloc:
Loading Map....
Categoria: Destacats
Organització: Casa Orlandai
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Va com va

Inauguració del cicle: Va com va, amb la companyia Menú Teatral (projecte final de l’Institut del Teatre). Espectacle multidisciplinar.

Un homenatge a la cultura valenciana a través de les paraules de Vicent Andrés Estellés i cançons d’Ovidi Montllor. Un viatge que s‘articula a través de la relació d‘una àvia i la seva néta. La reivindicació d‘un llegat que avui més que mai ens cal cuidar enmig d‘un món que camina aliè als ritmes de la terra que ens va veure nàixer.

 

Homenatge a Teresa

Albert Roig

Les actrius  Anna Berenguer, filla d’Alcoi, i Marina Mulet, filla de Pedreguer, em van proposar de fer un espectacle plegats. Partíem d’un treball previ que havíem fet junts sobre les èglogues de Vicent Andrés Estellés: havíem aconseguit que els vers d’Estellés s’encarnés en unes dones i havíem demostrat que Estellés és un poeta dramàtic. Vam dir el vers d’Estellés d’una manera totalment nova, molt diferent de com el diu Ovidi Montllor. El que aporten aquestes dues actrius és, doncs, un enriquiment original i a la vegada arrelat a la tradició. En què consisteix aquest enriquiment i aquesta originalitat? Primer, a barrejar, jo diria màgicament, teatre i poesia. De manera que s’esborren les fronteres entre els poemes d’Estellés i entre els personatges que elles interpreten, uns personatges de carn i ossos, àvies, infants, joves, cançons  d’Alcoi. I Alcoi és, com deia Ovidi, el millor poble del món. Tot aquest món real i meravellós no existiria sense les festes de moros i cristians i sense la veu de Sandra, una cantant potent i delicada, també valenciana. Dues actrius i una cantant i una orquestra de moros i cristians, d’Alcoi, ens submergeixen en un món oníric i sensible i musical, que a mi em recorda la Itàlia de Fellini, que a mi i a Anna Berenguer i a Marina Mulet i a Sandra Montfort i a David Maqueda, que n’és el director, ens ha fet tornar a la infància i al descobriment del desig i de la Vida banyada pel nostre mar, encara net i intacte. Perquè la Teresa que homenatja Ovidi és una dona lliure i atàvica, a qui cridaven: puta.