C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 28/11/2016
Horari: 19:00 - 21:00
Lloc:
Loading Map....
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats, Xerrades -col·loquis
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Trump guanya, qui perd?

LES VEUS DE LA REPÚBLICA EXPRESS. Resultats de les eleccions als EEUU: Trump guanya, qui perd?

Probablement, si la guanyadora de les eleccions hagués estat Clinton, no hauríem impulsat aquestes veus express, però malgrat enquestes i sondejos i part de l'opinió pública completament contrària, Trump ha guanyat les eleccions nord-americanes: serà el 45è president dels Estats Units.

Què ha passat? El sistema electoral americà ha beneficiat Trump? Realment la societat americana està tan fracturada o tan desesperada? Les conseqüències que pot tenir per la resta del món són realment tan negres com les pinten?

Comptarem amb Xesco Reverter (cap d’internacional dels serveis informatius de Televisió de Catalunya i presentador del programa Món 3/24), Xavier Mas de Xaxàs (antic corresponsal de La Vanguardia a Washington 1996-2002 i autor de La sonrisa americana. Una reflexión sobre el imperio estadounidense) i Roger Barres (politòleg i membre actiu de la campanya electoral d’Obama 2012).

GOP Candidate Presidential Donald Trump Holds Rally In Cleveland

Fotografia de Jeff Swensen/Getty Images extreta de time.com

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res publica) en què ponents i ciutadania parlarem de política, de sociologia, de comunicació, d’història, d’economia... des d’una perspectiva teòrica, empírica, però també pràctica i vivencial.