C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 13/12/2023
Horari: 19:00 - 21:00
Categoria:
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Les Veus Literàries. Una mirada al món editorial

Dimecres 13 de desembre, a les 19 h

Ponents:

Olga Martínez, editora Candaya

Ernest Folch editor de Navona

Silvia Sesé, directora editorial d’Anagrama

Fa un parell d’anys vàrem fer una sessió a les Veus de la República sobre la situació de les llibreries després de la COVID. Les llibreries semblaven un dels sectors que menys havien patit els efectes de la pandèmia. A més, els darrers anys han tendit a assumir una activitat cultural i formativa que les fa ser més que una botiga.

És interessant conèixer el món editorial com a proveïdor principal de la cultura,  de coneixement i d’esperit crític. Saber en quina situació es troba actualment, com pretén afrontar els propers anys reptes com la tecnologia, la intel·ligència artificial, la venda electrònica, la competència audiovisual, les noves generacions de lectors, els preus de la matèria prima, etc. Per una altra banda en aquest debat pretenem entendre quin rol tenen els editors a la societat, quins canons proporcionen les seves eleccions de fons així com quins ponts volen establir amb altres cultures.

Ens interessa especialment que hi ha al darrera de la tria del fons editorials  i com s’afronten els grans reptes de futur.

 

Presentació de cicles

Orlandai Literaris és un espai de trobada on parlem de literatura, compartim lectures entre nosaltres i amb un/a ponent expert en l’obra proposada Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes socials, polítics i de pensaments actuals

La col·laboració entre aquests dos cicles va començar durant la pandèmia.  La darrera col·laboració va ser “La hija única” de la Guadalupe Nettel, sobre la maternitat.

I ara ho reprenem. En una sessió del club de lectura de la primavera passada, on parlàvem de “Léxico familiar” de la Natàlia Ginzburg amb la que va ser la seva editora a Lumen, la Silvia Querini va sorgir el debat i inquietud sobre el sector editorial. Arrel d’aquest moment ens hem plantejat fer aquestes veus literàries.

Moderadora: Elsa Corominas. Coordinadora de les Veus de la República amb la Marta Masats i que ha començat, aquest curs, un nou cicle sobre poesía, els “Aires poètics”, un dimarts al mes.

 

INSCRIU-T'HI AQUÍ