C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 02/12/2020
Horari: 19:00 - 21:00
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: De l’Àrtic al Cap de Bona esperança, passant pel corredor del Mediterrani: rutes comercials que regiran el segle XXI

 

INSCRIU-T'HI AQUÍ!

La Ruta Àrtica és un de les prioritats estratègiques de Vladimir Putin. La nova Ruta de la Seda promoguda per la Xina és el nou Pla Marshall del segle XXI. La Ruta del Cap de Bona Esperança es convertirà aviat en una de les principals vies del comerç mundial. I el Corredor Mediterrani és el principal projecte d’infraestructures inacabat a la península ibèrica com a conseqüència de els diferents estratègies dels governs espanyols des del segle XIX. Fou l’únic projecte d’infraestructures del qual parlaren els presidents de Xina i Espanya a l'última cimera sino-espanyola. Quins interessos i estratègies de les grans potències mundials amaguen aquests projectes? Com canviaran les nostres vides i les de les generacions futures? Quines implicacions tenen  aquestes grans rutes per al medi ambient i el canvi climàtic?

Amb Jordi Torrent, cap d’estratègia del Port de Barcelona i Mar Aguilera, professora de dret constitucional de la UB i membre del Fons de Defensa Ambiental.

Fes clic aquí per afegir l'activitat al teu calendari!

 

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Dimecres a les 19 h

Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

 

Totes les sessions

16 de setembre: Hauria de tenir límits la llibertat d’expressió?

14 d'octubre: La mobilitat en les ciutats del futur

4 de novembre: La segregació escolar enmig d’una pandèmia

2 de desembre: De l’Àrtic al Cap de Bona esperança, passant pel corredor del Mediterrani: rutes comercials que regiran el segle XXI

 

Comentaris

comments