C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 08/06/2022
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Les Veus de la República. +bicis = +igualtat. Mobilitat amb perspectiva de gènere

INSCRIU-T'HI AQUÍ

Infraestructures ciclistes: no hi ha qualitat sense paritat. L’ús per part de les dones i nenes de les infraestructures ciclistes esdevé l’indicador de qualitat. Si no s’atrau a usuàries a la xarxa és que el disseny ha fracassat. Una mirada 360 graus és la que amb els criteris de gènere en ment, garanteix un disseny de qualitat i amb ambició d'ús universal. De la mateixa manera que el disseny d’accessibilitat universal es considera el paradigma del disseny urbà, la paritat de gènere en l’ús de les infraestructures ciclistes esdevè l’indicador d’èxit o fracàs de les mateixes. Està clar que, fins ara, s’ha fracassat.

Amb María Ramos, Enginyera Superior forestal i consultora independent de sostenibilitat urbana, mobilitat, espai públic i indicadors.

Susana Serantes, ciclista, promotora i impulsora d’experiències cicloturístiques, directora del GN6 Women Cycling Team, llicenciada en dret i post graduada en desenvolupament.

 

LES VEUS DE LA REPÚBLICA
Dimecres, a les 19 h
Entrada gratuïta (cal inscripció prèvia a www.casaorlandai.cat o www.barcelona.cat/cccasaorlandai)
Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res publica). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.
Organitza: Elsa Corominas i Marta Masats

 

Totes les sessions

11 de maig: Ucraïna - Rússia: Les cares B del conflicte

8 de juny: +bicis = +igualtat. Mobilitat amb perspectiva de gènere