C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 07/06/2024 - 08/06/2024
Horari: 18:00
Categoria: Destacats, Orlandai feminista i LGTBIQA+
Organització: Vulnus Arts Vives i Recerca i la Casa Orlandai
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Laboratori de creació – Reescriure els cossos dissidents

Laboratori de creació - Reescriure els cossos dissidents - DISSIDÈNCIA, IMAGINARI, PODER I DESIG. 

*No és necessària experiència ni tècnica prèvia en dansa ni arts escèniques.
Recomanat a partir 18 anys

Inscriu-te aquí

Divendres 7 de juny de 18 a 20 h amb Thomas Louvat i Dianelis Diéguez de Vulnus

VULNUS, arts vives i recerca, és una associació artística que vincula de manera  transversal els eixos de creació, pensament i territori des de la interdisciplinarietat. La  nostra acció promou aliances entre la ciutadania, els creadors i els investigadors amb  la finalitat d’abordar la noció de vulnerabilitat en el terreny simbòlic i l'experiència  pràctica. A través de l'escriptura compartida desenvolupem accions i processos  creatius relacionals: laboratoris ciutadans, cicles d'assaig, accions de coneixement del  terreny. Des d'una perspectiva crítica fomentem narratives orientades a assajar  diferents maneres de sostenir i habitar la nostra quotidianitat.

El projecte proposa un procés de creació participatiu que inclou una sèrie de pràctiques artístiques diverses de creadores, investigadores, mediadores i veïnes de la Ciutat de Barcelona principalment i especialment de l'entorn de la Casa Orlandai.

Mitjançant les arts vives, des de l’encreuament de diferents disciplines, des de l'exposició dels cossos, la resinificació dels espais transitats, la reflexió sobre la vulnerabilitat i la cura en les nostres societats.

Dissabte 8 de juny d'11 a 14 h i de 16 a 19 h amb Kha Villanueva de P0RN0T0PIAcollective

Reescriure els cossos - DISSIDÈNCIA, IMAGINARI, PODER I DESIG. 

En aquest espai dilatat de laboratori, es proposa un espai d'encreuament col·lectiu de 6 h on es compartiran metodologies, pràctiques i preguntes que motoritzen la investigació escènica i el joc amb P0RN0T0PIAcollective, companyia resident a la Nau Ivanow.

El laboratori convida a disponibilitzar-se a una experiència grupal basada en pràctiques físiques de performance, massatge, qüestionament dels imaginaris propis de dissidència, joc i experimentació per aprofundir en les dinàmiques de poder de les que participem i, principalment, un espai que posi al centre els desigs subjectius i col·lectius, i  encengui els nostres cossos, els mogui, els faci suar.

El treball de la Kha, com a psicòloga de grup i investigadora escènica, se centra en

l’aixecament d’espais elaboració col·lectiva del desig i del patiment, enfocada en l’expansió de l’agència política dels nostres cossos i l’emancipació col·lectiva com a forma de política radical.

L’espai convida prioritàriament a cossos dissidents des de qualsevol prisma (travestis, trans,racialitzadxs, migrants, neurodissidents, gordxs, diversitat funcional, LGTTBIQA+...). És benvinguda, però, qualsevol persona interessada a explorar la proposta del laboratori.

Davant qualsevol dubte o informació que es vulgui transmetre prèvia a la trobada es pot fer enviant un mail a villanuevakha@gmail.com o un DM a @kha.villanueva.

P0RN0T0PIAcollective es proposa com una col·lectiva oberta d'acció directa a través de la performance, del desenvolupament discursiu i polític i l’elaboració col·lectiva del desig-malestar. Continuem investigant estratègies d'obertura en els processos de col·lectivització amb el fervent objectiu de nodrir i enfortir les xarxes dissidents dels contextos amb els quals dialoguem.

Inscriu-te aquí

Impulsat per Vulnus Arts Vives i Recerca i la Casa Orlandai