C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 07/06/2017
Horari: 19:00 - 21:00
Lloc:
Carregant mapa...
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats, Xerrades -col·loquis
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

La vida humana finirà abans d’hora i per imbècils?

LES VEUS DE LA REPÚBLICA. La vida a la terra, fineix?

El proper dimecres 7 de juny a les 19:00 del vespre Les Veus de la República, ens posarem una mica apocalíptics per acabar el curs, i tindrem una conversa sobre la fi de la vida humana a la terra amb Joan Martínez Alier i amb la col·laboració de Cristina Junyent.
Ambdós autors han conversat en un llibre Solo tenemos un planeta (Icària Editorial) sobre l'estat del planeta terra, de la ciència, i de la governança de l'Antropocè. Què és l'Antropocè? És un període geològic dins el Quaternari, que comença cap al  1.800 dC amb la revolució industrial, i es caracteritza per l’impacte que les activitats humanes tenen en els ecosistemes terrestres. El canvi climàtic ja es coneixia en el segle XIX, i els fets mostren que està en acceleració. Per primera vegada a la història del planeta els canvis ecològics poden anar més ràpids que els canvis econòmics, socials, culturals, ...si no es prenen decisions col·lectives basades en la raó i la ciència. 
 

Jorge Wagensberg diu “el humano es individualmente inteligente, y colectivamente imbécil”. Joan Martínez Alier diu “expandir la información científica para que se produzca la deliberación democràtica”. Jorge Wagensbeg també diu “Yo estoy convencido que el único sistema político científico es la democràcia”. Aleshores, què és el que cal fer per deixar de ser col·lectivament imbècils?

1484596743271

LES VEUS DE LA REPÚBLICA

Les Veus de la República és un espai de debat sobre aspectes relacionats amb l’organització de la cosa pública (res pública). Ponents i ciutadania parlarem de política, sociologia, comunicació, història, economia... Des d’una perspectiva teòrica però també pràctica i vivencial.

Dimecres 3 de maig a les 19 h: Especial 10è Aniversari. L’economia social i solidària: una anècdota històrica, o una alternativa real? Amb Xavier Palos, equip tècnic de la Xarxa d’Economia Solidària, i Damià Gibernet, de Can Mandó de Collserola.

Dimecres 7 de juny a les 19 h: La vida a la terra, fineix? Amb Jorge Wagensberg, físic divulgador de la ciència i un ponent per confirmar.

Comentaris

comments