C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 12/11/2021 - 20/12/2021
Horari: 10:00 - 20:00
Categoria: Altres activitats, Destacats, Entitats de la casa
Organització: Taller d'història de Sarrià
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

Exposició: Sarrià i els sarrianencs de fa 100 anys

Entre novembre de 2021 i abril de 2022 es commemora el Centenari de l'agregació de la vila de Sarrià a Barcelona, la darrera gran incorporació territorial de la ciutat que va permetre que prengués l'extensió actual. És un fet històric destacat, tant per Sarrià com per Barcelona. El Taller d'Història de Sarrià ha estat treballant per conèixer millor i explicar com van ser aquests fets. I, sobretot, entendre com era fa cent anys aquella vila, el nostre barri, qui hi vivia, com vivien, què pensaven... Aquest treball es concreta amb una exposició i un llibre-catàleg, previstos per aquest novembre.

Del 12 de novembre al 31 de desembre - Exposició "Sarrià i els sarrianencs"

Exposició commemorativa del Centenari de l'Agregació de Sarrià. La mostra vol fer una fotografia de com era Sarrià cap al 1921, qui hi vivia, què pensaven i com actuaven els sarrianencs. Visitem l'extens terme municipal, que també comprenia Pedralbes, les Tres Torres i Vallvidrera, els seus camins i carrers fins a entrar a les cases de moltes famílies de l'època.

 

Divendres 12 de novembre

18 h Visita guiada a l’exposició amb Jesús Mestre Campi (per inscriure-t’hi envia un correu a jesusmestrecampi@gmail.com)

19 h Xerrada - presentació de l’exposició i del llibre Sarrià 1921, a càrrec de Jesús Mestre Campi. (per inscriure-t’hi envia un correu a jesusmestrecampi@gmail.com)

El format del llibre és de 22,5 x 26,5 cm, tapa dura, 200 pàgines i prop de 300 fotografies, moltes d'elles inèdites, procedents de col·leccions particulars. Els textos els han escrit Jesús Mestre, Jaume Oriol i Carles Romaní, membres del Taller d'Història, amb una presentació de l'historiador Daniel Venteo, comissari de la comissió municipal pel Centenari, i un pròleg del periodista Jaume Clotet. El publica l'editorial Efadós, la qual cosa és una garantia de qualitat. Per editar el llibre a un cost raonable, entorn dels 30 €,  obrim una subscripció popular amb la intenció d'assegurar una venda mínima d'entre 200 i 300 exemplars. Això permet reduir el preu de venda al públic. Tothom que reservi un exemplar abans de la seva publicació, el podrà aconseguir amb un descompte del 30% en el preu de venda al públic. Es farà lliurament dels llibres reservats el dia de la seva presentació, el 12 de novembre.

Per fer la reserva de llibres, podeu fer-ho a partir del web del  Taller d'Història de Sarrià o als correus jesusmestrecampi@gmail.com i rmaisep@gmail.com indicant "Sarrià 1921, subscripció".