C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 20/05/2020
Horari: 18:30 - 20:00
Categoria: Cicle: Cafès Científics, Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Organització: Fundació Ciència i Societat i Casa Orlandai
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

LES VEUS CIENTÍFIQUES. Crisi climàtica, energètica i ara també sanitària. La rebel·lió de la natura?

La pandèmia de la COVID-19 està connectada amb la globalització i amb el canvi climàtic, i té uns efectes devastadors en l’economia i el benestar de la població. Què serà més mortal en el futur, la Covid-19 o el canvi climàtic? Abans de la crisi de la Covid, ja vivíem en emergència climàtica i energètica. L’equació salut i economia està present en totes les decisions dels governs a tots els nivells, locals, nacionals i supranacionals. Però es troba a faltar en les polítiques el tercer component: el clima planetari.

Intervindran:

Mariano Barriendos. Doctor en Geografia i Història. Professor de Geografia física, Història Moderna, Astronomia i Meteorologia a la Universitat de Barcelona.

Antonio Turiel. Doctor en física teòrica, treballa com a científic a l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) i responsable del blog The Oil Crash

Aquesta xerrada la fem conjuntament Cafès científics i Les Veus de la República. Per això les anomenem Les Veus Científiques.

L'activitat serà online, a través de la plataforma Zoom, i es facilitarà l'enllaç el mateix dia de la sessió, un cop s'hagi realitzat la inscripció.

Inscriu-t'hi aquí

Fes clic aquí per afegir l'activitat al teu calendari!

 

Altres sessions

Dimecres de 10 de juny (18.30 h): La traçabilitat de la pandèmia amb les dades, possibilitats i riscos