C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 21/02/2024
Horari: 19:00
Categoria: Cicle: Cafès Literaris, Destacats
Preu: 3.10€
Comparteix-ho...

CAFÈS LITERARIS: Les afinitats electives (1809)

 

INSCRIU-TE

L’amor és, sense dubte, un dels temes principals de la literatura universal. I dins de l’amor, el matrimoni n’és la institució per excel·lència.

El concepte del matrimoni ha canviat i evolucionat al llarg del temps, i ha tingut diversos significats i propòsits en cultures i èpoques diferents: des de la unió legal i religiosa fins a l’expressió d’amor entre dues persones. 

Aquest hivern ens remuntarem dos-cents anys enrere per llegir històries d’amor i de matrimonis. Passió, enamorament, desolació, solitud, injustícia, misèria, riquesa, lluita... en unes societats on les lleis castiguen i oprimeixen les dones, pel senzill fet de ser-ho.

Com va dir Jane Austen “La felicitat en el matrimoni depèn completament de la sort”.

Organitza: Tina Angrill

LES AFINITATS ELECTIVES (1809). DE JOHANN W. VON GOETHE. (ALPHA/RANDOM HOUSE). 

21 de febrer.

La Charlotte i l’Eduard tenen una vida plàcida i còmoda a la seva finca al bell mig del camp. La vida idíl·lica de la parella es veu alterada per l’arribada d’uns hostes. Els trenquen els seus esquemes i equilibris, fan sorgir passions incontrolables i han de prendre decisions difícils per afrontar aquesta nova situació. Una obra narrada amb metàfores, ironia i moltes reflexions que qüestionen els convencionalismes de l’època, com el matrimoni. 

Amb Carlota Gurt. Escriptora i traductora.