C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 13/03/2024
Horari: 19:00
Categoria: Cicle: Cafès Literaris, Destacats
Preu: 3.10€
Comparteix-ho...

CAFÈS LITERARIS: Jane Eyre (1847)

INSCRIU-TE

L’amor és, sense dubte, un dels temes principals de la literatura universal. I dins de l’amor, el matrimoni n’és la institució per excel·lència.

El concepte del matrimoni ha canviat i evolucionat al llarg del temps, i ha tingut diversos significats i propòsits en cultures i èpoques diferents: des de la unió legal i religiosa fins a l’expressió d’amor entre dues persones. 

Aquest hivern ens remuntarem dos-cents anys enrere per llegir històries d’amor i de matrimonis. Passió, enamorament, desolació, solitud, injustícia, misèria, riquesa, lluita... en unes societats on les lleis castiguen i oprimeixen les dones, pel senzill fet de ser-ho.

Com va dir Jane Austen “La felicitat en el matrimoni depèn completament de la sort”.

Organitza: Tina Angrill

JANE EYRE (1847). DE CHARLOTTE BRONTË (VIENA EDICIONS/AUSTRAL). 

13 de març.

Jane Eyre és la primera novel·la que va publicar Charlotte Brontë, el 1847. Una novel·la d’emoció intensa, on s’explica la vida turmentosa i desgraciada de la seva protagonista, amb alguns trets clarament autobiogràfics. Una història d’amor i d’intriga, precursora del feminisme i denúncia social de l’Anglaterra del S XIX, que acaba amb un final propi del Romanticisme.

Amb Mercè Carrillo. Investigadora, professora i crítica literària.

Inscriu-te