C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 25/05/2022
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Cicle: Cafès Literaris, Destacats
Preu: 3€
Comparteix-ho...

Cafès literaris: Apunts del subsòl, de Fiódor Dostoievski

INSCRIU-T'HI AQUÍ
Activitat presencial i virtual (Zoom).

Escrita en un moment d’enorme agitació social a Rússia i de gran turment personal, Apunts del subsol reflecteix les lluites psicològiques i morals de Dostoievski per trobar els fonaments de la condició humana i el sentit de la nostra vida. El protagonista és un funcionari fracassat, un home sense identitat ni nom, que, des del subsol, reconstruirà episodis del seu passat tot escrivint uns apunts sincers i lúcids. Aquest antiheroi extraordinari –en lluita constant amb si mateix– manifesta una consciència radical dels mals de la seva època: articula una crítica profunda als qui fan del racionalisme i el positivisme els eixos vertebradors de la vida, com si tot es pogués reduir a postulats científics i de la ciència en poguéssim esperar un progrés social real.

Amb Miquel Cabal Guarro, traductor de l'obra i professor de Traducció i de Literatura russa del segle XX a la UB i la UPF.

 

CAFÈS LITERARIS: «PERSONATGES DESENCAIXATS»
Dimecres, a les 19
Entrada: 3 € (cal inscripció prèvia)

Sempre és un bon moment per parlar de persones que no encaixen dins la societat en la qual els ha tocat viure. No només per la seva recurrència com a tema literari, sinó perquè el moment històric, el lloc i la situació en què es (re)produeixen poden ser molt diversos entre si. I és que, malgrat aquestes diferències, tots tenen en comú que la seva forma de ser i de viure els porta a la marginació i, moltes vegades, al sofriment.

En aquest cicle ens endinsarem en el món de tres personatges desencaixats, des de les seves peripècies més còmiques i inversemblants fins a les seves emocions i lluites psicològiques i morals més profundes contra l’ordre establert.

Cicle en col·laboració amb L’Avenç. Organitza: Tina Angrill i Ferran Muñoz Jofre.

 

Totes les sessions

4 de maig: El vigilant del camp de sègol, de J.D. Salinger (1951)

25 de maig: Apunts del subsòl, de Fiódor Dostoievski (1864)

29 de juny: L’ampla mar dels Sargassos, de Jean Rhys (1966)