C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades de l'activitat

Data: 04/03/2020
Horari: 19:00 - 20:30
Categoria: Cicle: Les Veus de la República, Destacats
Preu: Gratuït
Comparteix-ho...

LES VEUS DE LA REPÚBLICA: Rojava

Ens endinsarem en el conflicte al Kurdistan, posant en context la recent invasió turca, però sobretot des d’una perspectiva feminista. Parlarem de la història de Rojava, de milícies formades per dones que buscaven la llibertat no només de país sinó com a col·lectiu.

Per fer-ho visionarem el documental Comandante ARIAN. Una historia de mujeres, guerra y libertad, d'Alba Sotorra. La comandant Arian, de 30 anys, lidera el seu batalló de dones en la lluita contra Estat Islàmic. Per a ella, l’enfrontament armat és l’únic camí per emancipar-se d’una societat profundament patriarcal. Quan l’Arian rep l’impacte de cinc bales, s’ha d’enfrontar a unes ferides de guerra tant visibles com invisibles, i busca noves maneres de lluitar per la llibertat de les dones.

Amb Eulàlia Reguant, activista pro-kurda i col·laboradora del CIEMEN i amb una persona de Azadî. Plataforma en solidaritat amb el poble Kurd.

 

LES VEUS DE LA REPÚBLICA
Dimecres a les 19 h
Iniciem el primer trimestre de l’any acostant-nos a tres realitats internacionals. Tres zones del món on el conflicte social és especialment cru i injust i on es tapen les veus de la població amb repressió. Chile, Kurdistán i Palestina centraran els debats de les Veus de la República del proper trimestre. Esperem que ens acompanyeu en aquest viatge pels escenaris de pobles en lluita contra la injustícia i l’opressió.

Altres sessions

Dimecres 8 de gener: Chile Despertó: crisi neoliberal, desigualtat i horitzons de canvi
Dimecres 5 de febrer: Documental i debat posterior: "Y sin embargo Al Quds": el conflicte Palestí

 

ORLANDAI FEMINISTA
A la Casa Orlandai volem que la mirada feminista estigui impregnada en totes les activitats i tots els dies de l’any; malgrat això fem una programació especial pel 8 de març.

Del 7 al 22 de març: Exposició Pilar
Divendres 6 març: L’IMPERDIBLE DE DIVENDRES: Bruixes Rebels
Dimecres 11 de març: Economia feminista. Despeses, consums i control
Dijous del 23 de gener al 13 de febrer: Taller Fotografia i cos