C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades del taller

Horari: Dimarts d’11 a 12.30 h
Tallerista: Covadonga Viñas
Preu: 74.30€
Inici taller: Dimarts 3 d'octubre
Comparteixo...

Dona i literatura – NOU!

Dimarts d’11 a 12.30 h. Del 3 d’octubre al 5 de desembre (15 hores)

Amb aquest curs volem recuperar la veu silenciada de determinades escriptores que van reivindicar el paper de la dona en aquesta forma d'expressió artística. Introduirem el concepte "literatura/escriptura femenina" i reflexionarem al voltant de la idea que genera.

Amb Covadonga Viñas,  graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona. Imparteix cursos sobre literatura per a comprendre de quina manera aquesta expressió artística ens ajuda a crear una imatge del món que ens envolta.

Més informació sobre el taller

Metodologia
El taller constarà de deu sessions en les quals anirem recorrent la veu de diverses dones que han pensat el paper femení en la literatura.

Es realitzaran lectures de fragments dels assajos de Virginia Woolf i Simone de Beauvoir, Una habitació pròpia i El segon sexe i analitzarem la reflexió que fan al voltant de la manera d'escriure i de llegir de les dones. També introduïrem l'estudi de dones de casa nostra com Caterina Albert (Víctor Català), Aurora Bertrana, Maria Aurèlia Campmany o Montserrat Roig per veure com en la seva obra es reivindica el paper de la dona.

A qui va dirigit
Dones i homes aficionats a la literatura i interessats en ampliar la seva visió d'aquesta amb una nova perspectiva i reflexió de gènere.

Comentaris

comments