C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat
C/ Jaume Piquet, 23 08017 Barcelona - 93 252 42 62 - info@casaorlandai.cat

Dades del taller

Horari: - Dimarts d’11 a 12.30 h
Tallerista: Covadonga Viñas
Preu: 74.30€
Inici taller: Dimarts 3 d'octubre
Comparteixo...

Dona i literatura – NOU!

Dimarts d’11 a 12.30 h. Del 3 d’octubre al 5 de desembre (15 hores)

Amb aquest curs volem recuperar la veu silenciada de determinades escriptores que van reivindicar el paper de la dona en aquesta forma d'expressió artística. Introduirem el concepte "literatura/escriptura femenina" i reflexionarem al voltant de la idea que genera.

Amb Covadonga Viñas,  graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona. Imparteix cursos sobre literatura per a comprendre de quina manera aquesta expressió artística ens ajuda a crear una imatge del món que ens envolta.

Més informació sobre el taller

Continguts
La novel·la és avui en dia el gènere literari al qual estem més habituats. La novel·la moderna tal com la coneixem avui, ferma les seves bases durant el segle XIX, però són moltes les formes literàries anteriors que en són predecessores i que la converteixen en el que avui entenem per novel·la.

Metodologia
El taller constarà de deu sessions en les quals s'anirà desglossant la història de la novel·la. En la primera part del curs, prenent com a base la novel·la moderna, mirarem enrere per analitzar les formes literàries anteriors que han donat lloc al gènere tal com el coneixem avui. Des de la novel·la bizantina, passant per la novel·la picaresca i deturant-nos en El Quixot com a obra fundacional del gènere, analitzarem les característiques i els motius que fan que aquesta forma literària evolucioni fins convertir-se en el que avui en dia coneixem.

La segona part del curs analitzarà l'evolució de la novel·la moderna tal com la coneixem des dels seus orígens al segle XIX fins als nostres dies. Durant el curs anirem llegint fragments d'obres que ens ajudaran a il·lustrar el recorregut.

A qui va dirigit
Aficionats a la lectura i apassionats de la literatura i la novel·la que vulguin comprendre una mica millor com aquest gènere s'ha convertit en una fórmula per representar i comprendre el món.

Comentaris

comments